Ambassadeur in de kijker

Ambassadeur in de kijker

Te land, ter zee en in de lucht. Jürgen Becherer is een man van alle elementen!

Als zeiler doorkruist hij menige zee. Te land vind je hem terug in de bossen rond Ter Dolen, niet alleen omdat hij voorzitter is van WLN (Werkgroep Limburgse Natuurgidsen) maar ook omdat Jürgen als natuurgids begaan is met het bos. Als Bourgondiër geniet hij graag van de kleine dingen in het leven. Een natuurwandeling afsluiten met een lekkere Ter Dolen (of Duvel n.v.d.r.) is dan ook een must.

In de lucht? Neem dit niet te letterlijk, Jürgen is een echte duizendpoot. Als fotograaf trekt hij er ook graag op uit. Hij is geboeid door wetenschap en techniek, maar wij verkiezen hem in zijn groene T-shirt, als CleanTechAmbassadeur.

Zijn reden om het Ambassadeurschap op te nemen:

Ik ben één van de personen die de kans heeft gehad om als één van de eerste deelnemers de cursus CleanTechAmbassadeur te volgen. Tijdens deze cursus, gespreid over 13 lessen en excursies, heb ik heel wat geleerd over onze aarde met zijn fossiele grondstoffen en hoe ermee om te gaan. Verder vind ik het belangrijk dat de industrie eveneens in de richting van Cleantech meedenkt, maar niettemin is het ook belangrijk om geïnteresseerde mensen ook de mogelijkheid te bieden hierover meer te weten te komen. Daarom engageer ik mij om mijn opgedane kennis met andere te delen. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen tot een propere wereld.”

Ontdek onze Ambassadeurs